חפשו באתר

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

התנועה לאיכות השלטון בתגובה לאישור ההצעה לחידוש הדיון על הצעת חוק יסוד השפיטה: "שינוי דרמטי שיוביל לפוליטיזציה מוחלטת של הוועדה לבחירת שופטים"

15.01.2025
שתפו

התנועה לאיכות השלטון: "הצעת החוק שאושרה לחידוש דיון בוועדת חוקה מהווה שינוי דרמטי שיוביל לפוליטיזציה מוחלטת של הוועדה לבחירת שופטים, של הליך בחירת השופטים ושל מערכת המשפט כולה. בימים טרופים אלו, כשישראל במלחמה ו-98 חטופים עדיין נמקים בשבי, זה לא הזמן לבצע שינויים כה דרמטיים במבנה המשטר הדמוקרטי הישראלי.

שינוי שכזה עומד בניגוד מוחלט להליכים הנהוגים והמקובלים בקידום הצעות חוק, וראוי שיתבצע בהליך סדור של חקיקה ולא בהליך בזק המתבסס על מהלכי חקיקה של הצעת חוק קיימת. מעבר לכך, שינויים משטריים בסדר גודל כזה יש לעשות רק במסגרת כינון חוקה למדינת ישראל, בהסכמה רחבה ותוך ייצוג הולם לכלל הצדדים במדינה".

מצ"ב דף עמדה של התנועה לאיכות השלטון בנוגע למתווה לוין- סער

אולי יעניין אותך...
עיצוב ופיתוח: קבוצת מינוף